Wie zijn wij?

Ommekracht
Wij zijn vijf twintigers met een hart voor de provincie Groningen. We beschouwen onszelf als levendig en positief. We voelen ons trots op de provincie en zien het als onze uitdaging om samen met onze generatie en met andere partijen in de provincie te werken aan de toekomst. Ons doel is om een stem te zijn van onze generatie in het gesprek over de toekomst van Groningen.


Esther Breukelman
Ik doe met veel enthousiasme mee aan Ommekracht. Niet alleen omdat ik Groningen een warm hart toedraag omdat ik er ben geboren en getogen, maar ook om mee te denken over hoe de provincie positiever op de kaart te zetten. Wat het project leuk en interessant maakt is dat het voor en door Groningers is opgezet. In samenwerking met de provincie willen we Groningen een stap verder helpen.

Alied Sijpkens
Ik ben opgegroeid op een boerderij in Noord Groningen, in Utrecht Bestuurs- & Organisatiewetenschap gestudeerd en werk nu voor NS terwijl ik in Amsterdam woon. Ik voel me nog altijd thuis zodra in Noord-Groningen ben, zeker bij de dijk en kwelders. Een trotse Groninger in de Randstad, die graag iets voor de prachtige provincie doet! 

Anna Herngreen
Ik ben geboren in Utrecht, maar getogen in de klei van Pieterburen en Warffum: nooit ver uit de buurt van de dijk. Als socioloog/filosoof ben ik afgestudeerd op de besluitvorming rondom de gaswinning en aardbevingen in Groningen. In mijn huidige werk houd ik me bezig met de ontwikkeling van regio’s, dorpen en wijken in het hele land. In Groningen zie ik een thuis, maar vooral een toekomst. Daarom Ommekracht!

Crijn Sijpkens
Sinds enkele maanden ben ik betrokken bij het Ommekracht team. Dit doe ik omdat ik graag iets terug wil doen voor de provincie Groningen en heel Nederland een positief geluid wil laten horen over de provincie, zonder de huidige problematiek te vergeten. Ik heb bijna mijn hele leven in de provincie gewoond en voel me dan ook verbonden met de regio. Dit komt door de nuchtere instelling die wij als Groningers hebben en de heerlijke ruimte op het platteland. Ik kijk ernaar uit om samen met 100 andere jongeren na te denken over de toekomst van onze mooie provincie!

Cas Valstar
29 jaar geleden kwam ik in Groningen ter wereld waarna ik in Leens opgroeide. Nog steeds denk ik met veel plezier terug aan mijn jeugd, de geweldige jaren bij FC LEO, het Hogeland College in Warffum en later mijn studententijd in Groningen.
Al woon ik inmiddels al een tijdje in Amsterdam, Groningen blijft dichtbij.

Toen ik een half jaar geleden in aanraking kwam met dit project was ik gelijk enthousiast. Natuurlijk wil ik me graag inzetten voor onze provincie!

%d bloggers liken dit: