Evenement

Meld je aan

Een evenement? Wattan?

Draag jij de provincie Groningen een warm hart toe? Op zaterdag 12 oktober organiseren wij het Ommekracht evenement. Juist, een dag waar de kracht van Stad en Ommeland centraal staat.

Deze dag staat in het teken van creativiteit en innovatie. Een frisse blik op bekende thema’s met hopelijk een boel nieuwe oplossingen.

Voor wie?

Voor iedereen van onze generatie, ongeveer 18 tot 35 jaar, die de provincie Groningen een warm hart toedraagt!

Wat?

Een leuk en afwisselend programma waarin serieus en gezellig hand in hand gaan. Een bijdrage leveren aan een visie op thema’s die relevant zijn voor de provincie Groningen. Een eerste stap bedenken over hoe we daar gaan komen.

Aan het einde van de dag heb je met 100 anderen samen een toekomstplan voor de provincie gemaakt en een hoop concrete ideeën voor projecten om daar te komen. Dat kan niet gek genoeg. Wellicht een nieuwe toeristische trekpleister, een innovatieve opzet van openbaar vervoer, een gedetailleerd stappenplan hoe we stap voor stap Groningen kunnen transformeren in het Nederlandse Silicon Valley.

Tussendoor heb je volop genoten van de Groningse omgeving, andere experts, een goede borrel en misschien zelfs poffert.

Hoe?

Door middel van werkgroepen. Je zal in een groep van ongeveer tien personen aan de slag gaan met een bepaald thema. De groepen worden geleid door procesbegeleiders die het creatieve denkproces objectief stimuleren en het resultaat bevorderen. Daarnaast zijn er per thema experts aanwezig om je op de hoogte te brengen van de huidige ontwikkelingen van het thema.

Leuk idee, en dan?

We staan in nauw contact met de Provincie Groningen en één van haar programma’s: Nationaal Programma Groningen. De thema’s waar wij over na gaan denken komen grotendeels overeen met de pijlers van dit programma. De visie die wij creëren op 12 oktober is een geluid van onze generatie, die wij graag met hen willen delen.
Echter willen we niet alleen goeie ideeën over de schutting gooien en hopen dat er wat mee gebeurt. We willen ons ook gaan inzetten om te verkennen of er partijen / instanties zijn in regio Groningen die iets zien in onze ideeën.

Wanneer?

Zaterdag 12 oktober van 9.00 – 20.00.

Het zal een afwisselend programma zijn, waarbij lunch en avondeten inbegrepen is. Rond 20.00 eindigen we uiteraard met een gezellige borrel.
Het complete programma komt binnenkort!

Waar?

Het Hogeland College
A.G. Bellstraat 2, 9989 EB, Warffum
https://www.hogeland.nl/

Aanmelden?
Dat kan hier

%d bloggers liken dit: